donderdag 11 oktober 2007

Project catwalk dependance Holland

Geamuseerd hebben we gekeken naar Project Catwalk, een prachtig nagespeelde versie van het origineel. Inclusief decors. Tot en met het atelier annex leslokaal aan toe lijkt het erg goed.
Een handvol handtas-nichten. Ik zal nog niet te veel over onze deelnemers zeggen. Echt een prestatie hebben we natuurlijk nog niet gezien na een knutsel opdracht die iedere modeacademie student moet doorstaan.
En wie laten ze afvallen na de eerste loze opdracht? De gene die het minst met de camera doet.
Maar wat heeft de jury toch een deskundig oordeel. Mijn favoriet is natuurlijk de viva-vrouw en hoofdredactrice van Elle: Cecile Narinx. Eeuwig vol van zichzelf, onze Cecile. Je kunt nog eens door haar heen prikken bij het lezen van haar blog: http://www.elle.nl/elle/nieuws/karaktermoord.php
Eigenlijk geeft ze toe dat het in deze serie wel om een beetje talent gaat, maar ja toch iets meer om relnichten. Wat is talent nou eigenlijk? Zij kotst er zelf ook af en toe een paar zogenaamd deskundige woorden uit. Iets wat ze zelf als volgt samenvat: "Enfin, ik trok een arrogante kop, hing de zelfverzekerde betweter uit en blaatte wat over mijn enorme deskundigheid als modecritica." Need I say more? Dit is geen zelfspot, dit is pure zelfkennis!
Dan nog even de manier waarom zij een mede-jurylid omschrijft. Mind you, dit zou de getalenteerde ontwerper Daryl van Wouw moeten zijn. Cecile omschrijft hem als "de olijke Surinamer met de vastgegroeide koptelefoon" Nice!
Wat hebben we weer gelachen vandaag.
Pauline

Geen opmerkingen: