maandag 14 juli 2008

Budget Shoppen in New York


Je zou het misschien niet zeggen, maar New York is eigenlijk heel geschikt voor de budgetshopper. Juist, die met een kleine portemonnee.
Het mooie aan New York is namelijk dat er plaats is voor iedereen. Van heel arm naar heel rijk. Met een gemiddelde huur van 3000 dollar per maand zou je denken dat er alleen maar rijken kunnen wonen. Maar als je bedenkt dat er lofts zijn waar je enkele tienduizenden dollars mag neerleggen om er te mogen huren moeten er ook huren zijn die zorgen dat het gemiddelde daalt tot 3000 dollar. Dat is dan alleen Manhattan. Als je geduld hebt om even de metro te pakken en de Williamsborough bridge over te steken dan kun je ook delen van Brooklyn in je overweging meenemen. Niet alle delen van Brooklyn zijn ok. Dat hebben wij ondervonden na het verkeerd uitstappen van de metro. Daarover later.

Rijken shoppen bij Bergdorff Goodman, Saks 5th Ave en natuurlijk de designer winkels. Maar als je nou iets minder geld hebt, heb je toch hele leuke mogelijkheden in New York. Waar je in Nederland in het hokje Scapino/Zeeman wordt gestopt, heb je in New York een enorme keuze aan winkels. Zelfs al was de dollar gelijk aan de euro, dan was het nog lekker shoppen.

Toen Vriendje en ik 4 dagen rond hadden gelopen en ons te goed hadden gedaan aan Macy’s, Lord&Taylor en Bloomingdale’s namen we ons voor om iets minder te gaan kopen. Met de douane in ons achterhoofd, en al ver over het toegestane bedrag om in te voeren leek het ons toch verstandig om het even rustig aan te doen. Met name Vriendje had al een overdose aan shoppings. Alleen ik zocht nog een broek. Op Union Square liepen we langs Forever 21, een leuke goedkope winkelketen waar het gaat om quantity not quality. Ik besloot even over de dames afdeling te lopen, een verdieping hoger. Met van alles behalve een broek stond ik korte tijd later op de roltrap naar beneden. Daar, in het midden van de tafels met hippe grapic tees stond Vriendje met een T over zijn eigen T, en nog een stapeltje over zijn arm. 14 dollar per stuks. Zelfs in euro’s nog een koopje, maar als er ongeveer 65% van over blijft nog aantrekkelijker. En zo heb je er nog veel meer. Wil je iets meer richting de designer hoek? Dan bezoek je Feline’s Basement en Century 21. Bij beiden is het echt goed zoeken geblazen want het oogt nogal truttig. Maar tussen de paarse glitter jurken en bloemetjes blouses hangen wel items to die for.

Natuurlijk moet er ook een ticket af kunnen, en je slaapplaats. Maar als je goed plant en via internet je vliegticket boekt kom je al een eind. Je slaapplaats, tja daarvoor kun je beter niet mijn weg volgen. Ik houd van een WC waar ik alleen op mag, en liever geen studentenfeestjes in de lobby. Maar als je daar allemaal niet moeilijk over doet, en een matras met een raar luchtje, of het delen van je kamer met een groep ruziƫnde Italianen geen probleem vindt, dan is er ook op dat gebied een optie, perfect voor jouw budget.

Geen opmerkingen: