dinsdag 13 november 2007

Project Runway voor het eggie

Het is me toch duidelijk(ok toegegeven de blog van cecile narinx heeft ook geholpen, die waarin ze zei dat er wel wat talent zit maar bovenaan het verlanglijstje stond toch een "character" , vandaar de hoge concentratie zuivere nichten.) Bij de Nederlandse project runway/catwalk gaat het toch meer op leuke relletjes, onderlinge interactie dan kwaliteit. Dat Janice er nu pas uit ligt is bijvoorbeeld al een wonder. Mijn idee is dat de echte talenten zich niet dood gevonden willen worden op de set in het World Fashion Centre. Voor de leek ziet dat beeld van het World Fashion Centre er misschien wel erg belangrijk uit, maar het is de discounter voor goedkope massa confectie voor de achterhaalde winkelier. Als je wat slechtpassende handel wilt voor je winkel naast je kabeltruien uit de jaren 90 ga je daar heen.

Net heb ik effe op elle.com gekeken naar de nieuwe deelnemers van project runway deel 4.
http://www.elle.com/fashionspotlight/12536/project-runway-season-4.html
(Gebruik deze link en google vooral niet, want ik heb het voor mezelf verpest toen het 2e seizoen hier werd uitgezonden; je komt de winnaars namelijk vaak tegen op internet)
Goed- de deelnemers; dat zijn werkelijk mensen uit het veld. Mensen die al hebben ontworpen voor de Carmeron Diazzen en Bebe's in deze wereld. Sommigen hebben boetieks en allemaal hebben ze een CV van hebikjouwdaar. Daar zul je dus geen Ramiro's en Janissen zien die niet weten dat een beetje slaolie en een wasbeurtje niets doen met een stevige denim. Een denim is niet voor niets gebruikt in de mijnen-> vanwege de SLIJTVASTHEID van het materiaal. De dikke garens etc. Oh en die wax laag op broeken van tegenwoordig. Da's niet echt was of olie hoor, dat noemen ze zo. Marketing truukjes zijn dat, dat klinkt stoer.
Oh nee dan Puttense Peter met zijn Puttense Engels, die suggereerde dat de gecombineerde stof van zijn broek maar van te voren apart gewassen moet worden. Nee dan geeft denim niet meer af daarna. Ze hebben die opmerking ook maar genegeerd. Peter is het nog nooit opgevallen dat deim lichter word door de wasbeurten heen. Het geeft af als de tering Peter.
Dus ik hoop dat voor het volgende seizoen van onze project catwalk/runway echte talenten wakker zullen worden- of het selectiecommittee- en eens zullen zorgen voor echte kunde op de runway.

Pauline

Geen opmerkingen: