donderdag 16 augustus 2007

Geen Project Catwalk finalist?

Niet getreurd. Waarschijnlijk wordt het toch een schim van de Amerikaanse versie.
Ons allemaal is in middels bekend dat niet alleen de hoofd(schuldige)redactrice van de Elle Nederland, Cecile Narinx in de jury plaats zal nemen. Maar ook nog jongeling op de runway Daryl van Wouw heeft toegezegd jurylid te zijn.

Onbegrijpelijk. Niet omdat Daryl een slecht ontwerper zou zijn, of hij geen verstand zou hebben van een goed ontwerp, maar eerlijk is eerlijk, er zullen een hele hoop mensen zijn die er meer verstand van hebben dan Daryl en zijn kleffe koptelefoon.(zou zijn huid niet protesteren tegen dat plaatselijke zuurstof tekort?) De kans zit er voor de deelnemers in, dat ze meer ervaring dan een jurylid zullen hebben. Er is wat meer voor nodig dan een beginnend ontwerper om geloofwaardig over te komen. En eigenlijk zou hij uit bescheidenheid moeten bedanken.

Wat is je papiertje als winnaar waard als Daryl, Renate Verbaan en Cecile je tof vinden? Gaan er dan meteen deuren open? Neen, wel leuk voor je zelfvertrouwen, en wie weet wat exposure.
Maar als we kijken naar de winnaar van het eerste seizoen Jay McCarroll van de Amerikaanse versie komen we op YouTube en New York Magazine uit. Zelfs in Amerika was het programma geen ticket to heaven.

Maar konden ze voor de Nederlandse jury echt niemand beters vinden? Desnoods iemand die niet Een Naam is. Maar wel een autoriteit. Bij Holland's Next Top Model heb ik me uiteraard ook lopen ergeren aan het gemaakte afzeiken van Rosalie van Breemen. Ze keek nog net niet naar de regisseur om te kijken wanneer ze haar van tevoren bepaalde zin in moest zetten, puur omdat ze mocht. Dat krijg je dan. Mensen die zich als experts gaan gedragen, in plaats van het gewoon zijn zonder over-compensating. Jammer weer. Een gehaast slap en waarschijnlijk te goedkoop aftreksel van het origineel wat ik graag keek, al was het al om the drama.
Dus dan hopen we maar op een hoop drama, en stiekem ook een beetje op talent!

Pauline

2 opmerkingen:

Anoniem zei

en jij bent????

Pauline zei

Da's grappig, iemand die anoniem vraagt wie ik ben!